Mediation
Mediation kan vaak een goede en duurzame oplossing zijn. Een van de grote voordelen is dat de partijen zelf betrokken zijn bij alle beslissingen.
- Hoe kunt u samen de scheiding regelen?
- Waar moet u op letten bij het maken van een ouderschapsplan?
- Kunt u samen goede afspraken maken over een co-ouderschapsregeling?
- Hoe kunt u in harmonie uit elkaar gaan?
- U heeft een conflict met uw werkgever, kunt u in mediation met hem praten?
- Onder uw werknemers heerst veel onrust door een conflict, hoe kunt u dit in harmonie oplossen?
Tijdens het mediationtraject probeert de mediator beide partijen bewust te maken van hun wederzijdse belangen. Hij probeert de onderlinge communicatie te verbeteren en te bevorderen zodat beide partijen zelf met elkaar tot een regeling van het geschil komen. Dit zorgt voor meer bevrediging en heeft een positievere invloed op hun onderlinge relatie dan bij een rechtszaak het geval is. Daar komt nog bij dat mediation vaak goedkoper en sneller is dan een gerechtelijke procedure.
Mediation bij echtscheiding
In een mediation zoeken de toekomstige ex-partners samen onder begeleiding van een van onze mediators naar een oplossing. De ervaring leert dat met behulp van een mediator de toekomstige ex-partners de gevolgen van de scheiding op relatief goedkope en snelle wijze kunnen regelen. Een groot voordeel van mediation is dat de onderlinge verstandhouding beter blijft, zodat de scheiding voor de partijen en de kinderen minder belastend is.
Mediation op de werkvloer
Mediation biedt een alternatieve manier om een geschil op te lossen. Een gerechtelijke procedure is meestal zo ingericht dat een derde, de rechter, een van de partijen gelijk geeft. Dat kan ervoor zorgen dat de relatie tussen beide partijen blijvend verstoord is.
Bent u benieuwd of een mediationtraject voor u de oplossing is? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.